Vorig jaar tijdens de indoor editie in Zwolle hadden wij de belofte gedaan om 2016 ook mee te rijden.

Belofte maakt schuld, dus aan de klus gegaan om de machine te prepareren voor winterwedstrijd. De planning was iets rustiger dan de vorige winterstop. Maar er was genoeg te doen.

Nieuwe velgen maken voor de nieuwe sloffen. Na een aantal seizoenen op 42' 650 te hebben gereden werd het tijd voor breeder materiaal. De nieuwe bandjes zijn bij de bandenboer in het zuiden des lands op de kop getikt. Om maar niet te onwijs uit te pakken hebben we 38' 710 op de door Kooiker Zwolle gespoten velgen gemonteerd.

Het was voor ons de eerste indoor met afzuiging, dus een puppe in elkaar geknutseld.  Wel een rvs uitvoering maar niet gepolijst en gekkigheid.

De wedstrijd op zich, er was een zeer gezellige groep fans uit Staphorst afgereisd,  een prima organisatie die 2 bussen vol met pullingfanaten weet te krijgen. Maar liefst 4 tractoren uit Staphorst mochten aanhaken, Green Bullet in de 3.6 die een mooie prestatie neerzette. Up&Down die  met een 4e plek na huis en Steel2steal die met moeite van start ging met een 7e plek als gevolg.

We mochten als 4e aanhaken in een klasse van 10, een leuke baan van 90 meter lag klaar voor het hert. De chef monteur had in de winter nog een vernuftig systeem gebouwd op het differentieel,  een differentieel slot die tijdens de run kan worden ingeschakeld. Dit om differentieelwerking tegen te gaan.

De eerste run ging mooi van start, het nieuwe systeem werd bij de 75 meter getest, maar door een iets wat zwakke plek in baan de baan ging de neus net over de 80 meter abrupt richting de krijtlijn. Maar de afstand was genoeg voor een finale plek.

Samen met de turbo aarbei en de mannen van red impact zouden we gaan beslissen wie welke plek zou pakken.

In de finale run werd besloten om niet het slot te gebruiken, om zeker te zijn dat niet zomaar richting de krijtlijn te gaan. Alle ingrediënten waren aanwezig, mooi baantje goeie sfeer en natuurlijk een enorme aanhang uit staphorst. Onze eerste indoor wedstrijd werd afgesloten door een 2e plek.

De turbo aarbei konden we niet bereiken en red impact bleef achter ons. Met tevreden gezichten naar huis, de machine de machine zal links en rechts wat aangepast worden voor de eerste wedstrijd in Assen.

Met vriendelijke groet,

Team Van Stappust

JoomShaper