Bakel

Nadat de barbecue op de zolder was gemikt werd het tijd voor de wedstrijd in Bakel. De run in Meerkerk was niet enorm bevredigend. Ons geluk was uiteindelijk dat de wedstrijd werd afgelast door het weer. 

Bij thuiskomst is alles nagekeken wat het toch zou zijn. Eén conclusie was dit jaar al eerder getrokken: de juiste sloffen eronder zou ons goed doen. Maar die tover je 1-2-3 niet voor de dag.

Desalniettemin vertrokken we vrolijk en met goede moed naar Bakel. De omstandigheden waren prima, mooi baantje. Een wedstrijd met een grote club deelnemers. 15 deelnemers zijn van start gegaan. We stonden als 6e om het paard te gaan kietelen. De start leek goed, maar helaas door het te moeilijk inschatten van de versnellingskeuze was de snelheid te laag. Met een dikke 101 meter was dat goed voor een 8e plaats. Onze medereiziger kreeg de wagen nipt 4 cm verder.

Staphorst

De Slep wedstrijd in Staphorst is altijd een mooie wedstrijd om nog iets te proberen voor het NK dat later volgt. De Chef zelf heeft ruim 16 jaar als voorzitter van de club gefungeerd. Die heeft om de tijd die opgaat aan zijn eigen trekker, de taak overgedragen. 

De baan was voorzien van een nieuwe kleilaag. Altijd afwachten hoe dat allemaal gaat reageren. In de aanloopperiode naar de wedstrijd was er links en rechts al wat afgelast door het vele vocht. 

Het zat gelukkig de laatste weken toch mee en er was een grote kans dat wedstrijd zonnig zou verlopen. De week vooraf werd de vrijwillige hand uitgestoken om een mooie wedstrijd neer te zetten. 

Op vrijdagavond had de jonge Arjan de eervolle taak om eens aan het gas te hangen. Met een ietwat vochtige baan was het toch een redelijk nette run. De baan had niet de grip die wij nodig hadden, maar in dit spelletje heeft iedereen hetzelfde materiaal. 

De tweede run ging een tandje hoger om meer snelheid te krijgen, met een afstand van 96 meter was dat een ruime verbetering van 4 meter ten opzichte van de eerste run.  Met een eindtotaal van 188 meter behaalden we een 4e plek.

Zaterdag was het de taak aan senior Arjan, beter bekend als Schoonhoven, om gas te geven. De White Shadow had het paard ook van stal gehaald om een poging te doen.  Van de 7 deelnemers gingen er 6 over de 100 meter waarvan wij ook 1 waren. In de tweede run stond de wagen toch iets strakker afgesteld, de baan was opgedroogd ten opzichte van de vorige avond, wat ons meer grip gaf. De White Shadow zette een afstand van 93 meter neer, een beste afstand om daar overheen te knallen. Maar niet geschoten altijd mis, een serieuze poging werd gedaan. Arjan had het paard mooi onder controle en wist er een afstand van een ruime 88 meter uit te persen, goed voor de 2e plek op zaterdag.

Het seizoen zat er bijna op, alleen het NK in Harskamp restte ons nog. Zouden we nog voor een verrassing kunnen zorgen?

JoomShaper