Vrijdag 10 juli was weer de Beachpull in Putten. De omstandigheden waren perfect: mooi weer, puik baantje en publiek dat tot het laatste op de planken bleef zitten. 
 
Na het spektakel in Speuld werd er toch nog eens om de machine gelopen waardoor het nu zo kon lopen, het leek wel dat de regelstang van de pomp niet goed z'n werk had gedaan.

Toen de chef zelf erachter kwam dat er een klein veertje was vergeten aan te knopen, is het hele verhaal duidelijk geworden.
 
Dus het veertje aangesloten en alles werkte weer naar behoren. Samen met Up en Down en Steal2Steel vertrokken naar Putten.
De Wilde Piraten hadden de proeftrek en zetten een mooie run neer, de sleepwagen bleef staan de mannen besloten de run van 98 meter over te doen. 
 
Als 2e stond Van Stappust op de startlijst, na een overwogen versnellingskeuze werd er een 103.11 uitgeperst.

En toen was het afwachten wat de rest van het veld zou doen. Als eerste ging de Turbo Aardbei van Peeters ons voorbij met 103.64
Direct daarna ging The Mystery aan de haal met de leiding in de wedstrijd met een dikke 107,48 meter. Toen The Mystery nog stond na te dampen reed de Red Impact een afstand van 105,25 m.

Intussen hadden de Wilde Piraten de proeftrek over gedaan met een afstand van 97,54.  Ervan uitgaande dat de Simply, die als een na laatste op de lijst stond ons dik uit de finale zou rijden, hadden we de gedachten al bij het opladen.

Maar die kwamen er deze ronde er niet aan te pas, met een 102, 89 stonden we met een half been in de finale, alleen de Black Magic zou er ons uit kunnen kieperen, maar die kreeg de balans niet onder controle en haalde de 103.11 niet.
 
In de finale van 4 is de kans altijd om een podiumplek te pakken, we mochten als eerste aanhaken. Na een overwogen versnellingskeuze ging de run van start met een lichte onbalans maar bij de 50-60 meter ging de combinatie heerlijk over de baan, een run van 99.62 waarover we niet ontevreden zijn. Als 2e ging Peeters van start, de aarbei had de pit op bij 94.80.

The Mystery gaat de laatste tijd als een kogel en pakte links en rechts het podium mee met een 104.14 was dat de kloppen machine voor de Red Impact.

Maar die kwam er niet aan te pas en met een mooie 99,99 werd die 2e. Voor ons betekende dit sinds Wekerom weer een podium.

 
Aankomende vrijdag gaan we een poging doen in Lunteren. De volgende competitiestrijd is in Lochem.

JoomShaper