De machine was vooraf weer even onderhanden genomen voor wat meer resultaat. We hebben nog een kabeltje gemonteerd voor het gebruik van de pomp. Tijdens de proefstart bij de werkplaats was er weer een heerlijke dieseldouche. Even snel zelf onder pomp gesprongen en vertrokken richting Stroe.
 
Het was een enorme strijd om de motor aan de praat te houden bij de weegbrug. Een vlammenspel van 3-4 meter hoorde daar ook bij. We hadden een proeftrek waar we blij mee waren, met een grote kans op een 2e run. Na een flinke snuif ether kon de koppeling worden losgelaten, het eindigde in een 102m. De wagen werd lichter afgesteld en zo mochten we nog een poging doen. De 2e run ging beter en eindigde vlak voor de 108m, een afstand die goed was voor de finale.
 
Samen met Simply Green, Red Impact en Peeters werd de finale verreden, Simply als eerste met een afstand van 96 meter. Red Impact ging daar makkelijk overheen en kwam net niet tot de 100m. Peeters had de 6 aardbeien goed gemest en reed net over de 100m.


Resultaat voor ons: een 4e plek waarmee we dik tevreden zijn. De afstelling van de pomp was toen nog een punt van aandacht. Bij thuiskomst is de machine weer naast de werkbank gezet om toch een fijnafstelling te maken voor het brandstofsysteem.

JoomShaper