Het eerste verslag van 2015. Toen de laatste wedstrijd in 2014 was verreden, haalden we vrijwel meteen de sleutel, slijptol en het lasapparaat uit de kast. Er moest iets veranderen om de pk's goed aan het werk te krijgen. Wat we het afgelopen seizoen concludeerden, er moet meer gewicht voorop de neus. Maar een grote verbouwing van de trekker in het seizoen lukt niet. Alles wat naar voren kan, gaan we verplaatsen. De lengte van de trekker is aangepast, de gewichten hangen verder naar voren, en alles wat boven de versnellings bak zat wat naar voren kon verplaatsen. Vooraan hebben we dus meer gewicht. De breedte was ook minimaal. Om meer werkruimte te creëren, is ook de breedte aangepast. 
Als alles links en rechts iets groeit, moet de hoogte voor het beeld ook maar aangepast worden. Dat betekent een gedeeltelijke nieuwe carrosserie en plaatwerk

Met zulke aanpassingen gaat de winterstop verrassend snel voorbij. Met nog 5 weken te gaan voor de eerste wedstrijd, is de planning strak. Om alles in de lak te krijgen, hebben we contact met Kooiker bedrijfswagenspuiterij (www.kooikerbv.nl) in Rouveen. De firma Kooiker levert spuitwerk aan meerdere teams, als The Judge en Team Lambada. 
Na een avondje sigaren roken en een sloot koffie zijn de handen ineen geslagen. In samenwerking met de firma Kooiker verschijnt onze machine als een glimmende diamant op de baan.

Intussen knutselen we vrolijk verder om alles klaar te krijgen voor de eerste wedstrijd in Kamperveen, op zaterdag 18 april

JoomShaper