Na een stille winter ga ik even iets vertellen over de afgelopen wedstrijden.

 

De competitie is inmiddels van start, zoals bij de meeste team word er in de winter flink geklust. De chef dit jaar ook in de winter ook niet stil gezeten, we zijn druk bezig geweest om meer gewicht naar voren te krijgen. Wat meer balans moet gaan geven. Natuurlijk stond er ook nog een beetje onder houd op de planning maar voor de rest was het dit winter allemaal wel te overzien.

 

Zwolle was de eerste wedstrijd van het jaar, motorisch weinig veranderd en dus geen stress of de machine het nog wel zou doen. Zwolle is voor ons een 2e thuiswedstrijd, zoals elk jaar een groot aantal fans/bezoekers uit Staphorst aanwezig. De kwalificatie run was met een FullPull voldoende voor een plek in de finale van 3, samen met Peeters en secret of the valley zou de strijd worden beslist. Plek 3 was voor secret na een onstuimige run kwamen ze niet in de buurt van Peeters die voor plek 2 tekende. Van Stappust ging met een mooie run ruim anderhalve meter verder aan de afstand van Peeters. Mooi begin van het nieuwe jaar.

 

Assen was de 2e indoor wedstrijd voor ons, maar het probleem met de balans is nog niet geheel onder controle, na een overtuigende kwalificatie run was het in de finale run weer eens mis met de balans, de start leek nog redelijk goed maar daarna was de balans helaas zijn weg kwijt wat resulteerde in een 4e plek. The mystery werd 3e achter Peeters en Simply green.

 

Wekerom de start van het buiten seizoen en ook van de competitie, als laatste deelnemers van de competitie rijders stonden we nog op bij de vrachtwagen toen de eerste rijders al een run maakten.

Na de rpoeftrek van White Shadow ging er maar liefst 1200 kilo ballast bij in de sleepwagen. Op afstand leek het dat veel rijders niet hard reden, wat ook onze keuze voor de versnelling wat anders maakte dan normaal. Maar helaas hadden we niet goed gegokt, achteraf gezien konden we wel een tandje hoger hebben gereden, met een afstand ergens in de 98 meter was het voor ons een 4e plaats. De top 4 zag er het zelfde uit als in Assen, Simply green op 1 Peeters op 2 en The Mystery op 3. De komende weken zullen we nog is gaan kijken was we kunnen doen aan het balans probleem. 

 

 

JoomShaper