Na maanden drukte eindelijk weer is tijd om hier een zinnig verhaal te typen. Zal in een vogelvlucht het seizoen door nemen.

 

Loerbeek, een wedstrijd die weer nieuw op de agenda stond. Het programma liep een keer voor wat ten nadele voor de klasse was. De sleepwagen werd behoorlijk licht afgesteld wat niet ten goede komt voor de Van Stappust, een wilde run wat plek 9 opleverde, het probleem was om het vermogen bij de start over te brengen op de baan. Dat zou helaas een terugkerend probleem worden.

Bakel, ook weer bijzonder verhaal. 

De sleepwagen Big Benz had problemen met de noodstop, na lang overleg werd er besloten om van sleepwagen te wisselen wat een 2,5 vertraging opleverde. De sleep wagen stond leuk afgesteld, we stonden een lange tijd op het virtuele podium maar Red impact gooide roet in het eten plek nummer 4 voor ons.

Megapull Stroe, nieuwe ronde nieuwe kansen. Normaal gesproken ligt er altijd een prima baantje en tijdens deze editie was het ook een leuke wedstrijd te zijn. Samen met de te kloppen machines, Peeters Simply green en Red impact een finale rijden is natuurlijk al weer een prestatie. Ook deze ronde was er uiteindelijk geen podium weggelegd plek 4 waar we schijnbaar thuis horen was nu ook het resultaat. Op naar Made

Made, een prestatie van formaat is daar geleverd. Met een kwalificatie run van van bijna 103 meter en plaatsing voor de finale was al een mooi moment. Samen met Simply Green en Peeters werd er gestreden om de grootste bokaal. Maar na een finale run van 108.36 denk je dat je het goed hebt gedaan, dan komt de simply om de hoek met een wilde run. Met als klap op de vuurpijl ook een afstand van 108.36 een gedeelde eerste plaats. Peeters maakte het podium compleet.

De thuis wedstrijd, Staphorst

Altijd mooi om een een thuiswedstrijd te rijden, de top 3 van de competitie had de volle 110 meter gereden. Wij waren met 106.13 de nummer 4 het ging een lange tijd goed totdat de laatste deelnemer van de klasse aanhaakte. De steeds beter lopende Steel2Steal ging ons met een half metertje voorbij. Uit de finale gekickt, helaas kon Steel2Steal ook niet terug komen in de finale wegens een olieprobleem.

Speuld was de volgende op de kalender, met 5 fp's was het een uitdagende finale. De top 3 van de competitie en Steel2Steal en Van stappust waren allemaal met een dikke 110 geplaatst. Het vermogen konden we helaas niet kwijt op de baan wat sleutel werk opleverde, de gehele vooras had een een vorm gekregen die er normaal gesproken er niet in te walsen is. De uitslag was dan ook de laatste plek in de van finale, 5.

Beachpull Putten, altijd een prima prestaties neergezet. Ook dit jaar ging het weer van een leien dakje, een kwalificatie run van 109.71 was genoeg voor de finale samen met Simply  Peeters en Secret of the Valley was plaats 2 het hoogst haalbare. De simply knalde met 10 meter aan ons voor bij, Peeters bleef achter ons. 

De zure appel van Harskamp, na een kwalificatie run die plaatsing voor de finale opleverde was helaas te veel voor de machine. Er waren enkele motor onderdelen die dachten dat het tijd werd om eens een luchtje te gaan scheppen. De conclusie was snel getrokken, dat blokkie kan op de schroothoop. Bij thuiskomst is direct gestart met de opbouw van een nieuwe maar al met al was het een behoorlijk ingreep waardoor de wedstrijd in Lochem moesten laten schieten. Een dure voor de punten, we waren de Red impact ondertussen tot anderhalf punt achterstand genaderd. 

De chef heeft zich een boggel gewerkt met vele handen is het toch gelukt om de wedstrijd in Montfoort zijn visitekaartje af te geven. Met een dikke FP was het weer finale tijd. Het blokje werd dan voor het eerst getest, maar ook de vooras moest het zo nodige werk opvangen, zeer onstuimig ging het geheel naar plekje nummer 4

Hoogblokland was de laatste competitie strijd, voor ons een vervelend baantje hard en droog. De nood oplossing was om de trekhaak te laten zakken, dit was ook een zeer slecht plan. Plekje nummer 11 was voor ons weggelegd.

 

Het NK stond dan nog als huzaren stukje op de kalender. Het was voor ons niet de moeite om de machine van de vrachtwagen te rollen aangezien de baan kwaliteit niet in ons straatje paste. Ook hier was de laatste plek voor ons!

 

Alvast goede kerstdagen gewenst voor het geval ik er de rest van het jaar niet weer een verhaal typ. Ondertussen gaan we wel flink aan de slag om volgend jaar is kampioen te worden!!

JoomShaper