Wekerom was voor ons de eerste buitenwedstrijd. Na het succes in Zwolle met de volle winst en een 5e plek in Assen, ging de officiële competitie in Wekerom van start.

Er waren nog wel enkele dingen nodig om te kunnen rijden, maar het is gelukt. De versnellingsbak is aangepast, een bellhousing is gemaakt en daar kwam natuurlijk enorm veel werk bij.

 

De chefmonteur had in aanloop van de wedstrijd nog wat vrije dagen gekregen om de laatste dingen te kunnen fiksen.

 

De wedstrijd werd verreden op een vochtige dag betreft de regenbuien. Net aangekomen in Wekerom kwam de eerste plensbui al naar beneden.

De baan was niet geweldig, maar daar heeft iedereen het mee te doen. Samen met de Simply Green werd de volle 110 meter gereden. Red Impact en onze meegereisde concurrent Up&Down wisten zich ook te kwalificeren. Een finale van 4 dus en Van Stappust mocht als eerste een poging doen. De veranderde versnellingsbak werd meteen getest in de finale, maar dat leek op dat moment nog een stapje te hoog en de motor ging rond 91 uit. Up&Down ging ons 2 meter voorbij, Red Impact had onze run gezien en kozen voor een veilige versnelling en gingen tot de 100,50. Simply Green ging daar nog een meter aan voorbij. 

Een 4e plek tijdens de eerste puntenwedstrijd. Een week later zou Stroe verreden worden. 

JoomShaper