Seizoen 2016

 

Wegens wat tijd gebrek is er weinig van gekomen om van elke werdstrijd een uitgebreid verslag te typen. Nu de winteravonden zijn aangebroken en het las -slijpwerk aan de handige handen word overgelaten word er in alles rust is een verslag getypt van het seizoen.

 

Een seizoen dat voor het team een historische klassering is geworden, maar dat ging niet geheel zonder slag of stoot.

 

zoals u kon lezen werd er in Stroe een 8e plek behaald, dit was eveneens als in Meerkerk de slechte klassering.

 

De eerste die op de agenda stond was Loerbeek, na een puike proeftrek (FP) werd de wagen een paar tandjes zwaarder afgesteld. maar dat bleek weer te gek en werd weer lichter gezet. Al met al na enkele runs bleek de wagen goed te zijn, wat als nog resulteerde in een officiele FP. Met een finale van 4 Simply Green, Red Impact en Red Devil kwam er een leuke 3e plek uit. De nodige puntjes weer gesprokkeld voor de competitie.

 

Na een leuk podium in Loerbeek was de wedstrijd in de thuishaven de volgende. Gesteund door een grote groep supporters beloofde het een mooie avond te worden. Peeters trok als enige er een FP uit, Simply Green was de 2 gekwalificeerde. De Van Stappust werd een meter achter de Simply afgevlagd en stond ook in de finale, de Wilde piraten lukte het ook om zich bij de beste 4 te scharen.

 

Met een snoeiharde run ging de Turbo Aardbei over de klei met een dikke 105 op het bord, de wilde piraten konden helaas niet terug komen, Simply had een onstuimige run die eindigde op een 86 meter. Als laatste deelnemer op de vrijdagavond mocht Gerard gas geven, met een prima start lukte het niet om Peeters voorbij te komen. Een mooie 2e plek in de pocket en de mooie punten voor de competitie. De 2 wedstrijd op rij met een podium plek.

 Het grote Made, 3 banen met pulling. Als enige deelnemer werd er een FP gereden in een klasse van 12. De Secret of the Valley had de smaak ook te pakken en plaatse zich ook voor de finale van 4. Samen met Simply Green, Wild Pirate en de Secret of the Valley werden de prijzen verdeeld. Als eerste in de finale een afstand neerzetten van dik 99 meter is het afwachten hoe het gaat aflopen, de Wild Pirate kwam er niet aan te pas 1,5 meter achter de VS. Simply Green kreeg het geheel niet in balans en eindigde op een 3 meter achterstand. Alleen the Secret zou het nog kunnen, en ja dat gebeurde. Met een dikke 2 meter werd het een 2e plek. Een 3e podiumplek op rij.

Op de eerste dag van Juli stond Speuld op de agenda, het zomerse weer liet echter niet van zich spreken. Halverwege de klasse werd er nog een stop ingelast door een regenbui die kwam overdrijven. 

Om de klasse zo goed en snel mogelijk te verrijden werd er met een pittige afstelling  gereden wat resulteerde in een 5e plek. Red Impact werd 4e die hiermee weer iets uitliep in de punten. 

De strandwedstrijd in Putten op de vrijdagavond was de eerste wedstrijd van de 2e seizoen-helft. Alle ingrediënten waren aanwezig, een mooie kleibaan, en een geduchte groep supporters uit de thuishaven. Maar met een iets te vroeg instortende moter werd het een 6e plek, ons reisgezel Up&Down werd 7e. Onze grote punten rivaal Red Impact werd door flink onbalans nummer 11.

Toen stond het Zeeuwse Aagtekerke op de reisplanning, een lange reis van 3.5 uur voor de boeg. In het verleden al vaker gereden maar toen meestal na huis met een schade gevalletje. Nadat de wagen perfect stond afgesteld werd er als enige van de 13 strijders er een FP uit gesleurd. Met een Mystery die als 2e kwalificeerde met een ruime 102 meter de White Shadow liet ook van zich horen en stond als 3e gekwalificeerd. En dan een finale van 3, dan te weten dat je als enige een FP hebt gereden hoop je stiekem dan op een fantastische klassering, de white shadow noteerde een afstand van 32 meter, toen was het Van Stappust tijd. Met een perfecte run van ruim 97 meter leek het dan eindelijk een keer te lukken om plek 1 te scoren, alleen The Mystery kon nog roet in het eten gooien.  Die strandde op een afstand in de 70 meter. Eindelijk na  vele jaren rijden in Top Niveau kon de chef op het hoogste treetje stappen, de volle 20 punten. 

Een week later stond Harskamp op het programma, de wedstrijd werd geopend door The Mystery. Die maakte een dure fout door de proeftrek over te doen.  Maar ze konden helaas door technisch problemen niet rijden. Er werd gereden met een floating finish, gas geven totdat het echt niet meer wil. Met een run niet volgens het boekje werd het met een dikke 101 meter een  5e plaats. 

Lochem was de volgende kracht meting. Het is zoals altijd 1 van de grote wedstrijden. Met een lichte afstelling  werd het een grote finale van maar liefst 8 deelnemers. Een afstand van 108 meter was genoeg voor een 4e plek. Simply green de leider in de competitie won de wedstrijd. Met een verschil van 24 punten op naar de volgende wedstrijd.

Oudenbosch kon beslissend worden voor de competitie, de mannen uit molenaarsgraaf hadden al zoveel voorsprong dat ze bijna niet meer te achterhalen waren. Maar er was atlijd een kans, en die werd in Oudenbosch weer goed benut. Simply Green had de proeftrek en dat bleek direct een goeie afstelling te zijn. Met een afstand van ruim 106 meter waren ze de beste gekwalificeerde. Van Stappust volgde met een ruime 102, The Mystery had aan 101,37 genoeg om zich als derde en laatste bij de finale te rijden. Simply Green noteerde een 103.63 in de finale, Gerard wist de opdracht, maar hij werd bij 98.50 afgevlagd, de combinatie Mystery bleef 37 cm achter ons steken. Weer winst voor de Simply green en dat betekende dat wij de competitie niet meer konden winnen.  Met nog 1 wedstrijd te gaan moesten we plek 2 verdedigen om voor ons de hoogste klassering te eindigen.

Meerkerk was dan de plaatse competitie wedstrijd voor dit seizoen, er stond nog wel een Slep op Staphorst op de agenda en en een  week later het NK.

Betreft de prestatie was meerkerk een wedstrijd om snel te vergeten,een achtste plaats was 1 van de slechtsten dit seizoen. Maar het was genoeg om plek 2 in de competitie te houden waarmee wij uiteraard zeer tevreden mee waren. 

Slep op Staphorst was een weer een thuiswedstrijd. op de vrijdagavond mocht de jonge Arjan weer eens op het stoeltje zitten, de eerste run ging de machine met veel wielspin uit de startblokken. Na enkele tips van de chef mocht hij voor de 2e keer aanhaken, wat langer met het voetje op de koppeling resulteerde in een mooie run. Met een 2e plaatst achter de Turbo Aardbei werd de avond afgesloten. Op zaterdag zat die iets wat oudere Arjan op het stoeltje, met een mooie 1e run ging ruim over de FP lijn. De 2e run leverde iets anders op, bij de 53 mter brak de trekhaak constructie geheel onder de trekker weg. Maar ondanks de schade toch een 3e plaats en over het gehele weekend een 2e plek.

Het NK stond een week later op agenda, maar de schade viel niet mee en het was niet in een week op te lossen. Een vervelende beslissing maar geen NK, direct na de wedstrijd in Staphorst werd de machine compleet gestript voor een winterbeurt maar vooral ook om het geheel weer klaar te maken voor de wedstrijd in januari in Zwolle.

 

JoomShaper