Hebben de afgelopen 3 wedstrijden weer genoeg beleefd en daarom maar weer een update over Van Stappust.

Het begon allemaal in Sebaldeburen, een demo/test  wedstrijd. Een keer een andere chauffeur achter het stuur, kijken wat die er van  kan. Na de winterstop was het de eerste keer dat Arjan rijden mocht, nog  niet eerder gereden met de nieuwe koppeling.
Samen met de medestrijders  Up&Down vertrokken na het noorden. De eerste run was te zien dat toch iets anders aan voelt dan vorig jaar.

Te laat de koppeling los, de sleepwagen  begon al flink te remmen wat resulteerde in een matige afstand, run 2 was nog  minder.
De start ging al stuk beter maar richting de 90 sneuvelde de turbo.  Een lelijke schade halverwege de  competitie.
 
Speuld

Nadat de turbo aan gruis was  gedraaid hadden we nog een flinke klus voor de strijd in Speuld. Het demonteren  van de onderdelen was het werk niet.
Maar de grote schoonmaak van de  intercooler, na 3 avonden spoelen leek het weer vertrouwt om alles weer te  monteren. De turbo lag bij de dokter op de behandel tafel, en had helaas niet de  mogelijkheid om deze voor Speuld klaar te hebben. De oude molen van vorig jaar  is gemonteerd.

We mochten als 3e rijden, nadat de White Shadow de intercooler aan barrels reed was het Van Stappust tijd. Het hert kreeg de wagen  niet verder dan 105,88. Een afstand die van te voren niet goed lijkt voor een  finale plek. Bleu Thunder reed FP, als enigste. Peeters ging 9cm aan ons  voorbij, Simply Green passeerde met 106.21 en The Mystery 106.31 , helaas geen  finale voor ons, tevreden met de 5e stek naar  huis.
 
Putten

De turbo was in aanloop van de wedstrijd  in Putten weer geprepareerd om gemonteerd te worden, nog een paar kleine  aanpassingen voor de strijd in Putten.
Samen met Up&Down op de wagen van  Dulasta vertrokken. Vlak voor dat het spektakel in Putten zou losbarsten kwam er  eerst nog een flink hoosbui uit de lucht vallen, wat niet ten goede kwam van het  terrein.

Van Stappust stond als 7e op de start lijst, maar omdat  het programma iets uit liep werd het een wedstrijd met floating finish. In 1  poging moest het gebeuren, de start was goed maar tegen de tijd dat het paard  echt moest gaan werken ging hij door de benen, de moter waaide uit. met een  gemiddelde afstand van 104m moesten we afwachten wat de concurrentie zou gaan  doen. Helaas gingen er ons 6 voorbij, plek 7 iets waar we dit jaar nog niet  vaker hebben gestaan.

Volgende week vrijdag zal er in Lunteren  worden aangehaakt voor wat testwerk.
Harskamp is de eerst volgende competitie  wedstrijd.

Maar het draait niet altijd om de pk's, zo is er bij  Diederick een prachtige dochter geboren, de 3de dochter voor de familie  Leusink.

 

Om het paard op de baan houden moet er ook af en toe wat  worden verdient om links en rechts de kosten een beetje te  drukken.
 

JoomShaper