Voorafgaand van de wedstrijd is hard gewerkt om de lichte velgen en banden klaar te hebben. Helaas had de straler/spuiter ook nog meer drukte en zo waren de nieuwe velgen nog niet klaar. Er zijn ook nog ongemerkt weer een veel aantal uren gestoken in het banden project om deze wat scherper te maken op de nok maar ook soepeler aan de buitenkant.

In Wapenveld aangekomen met Up and Down en de Green Bullet leken de omstandigheden niet helemaal fantastisch. Het was een enorm losse baan die niet veel grip zou bieden. Tijdens de 3,6 werd daarom ook besloten om de wedstrijd te neutraliseren, geen puntenstrijd. De Bullet had toch een prachtige run en werd nog derde (team-greenbullet.nl).

In de 4,5 had de Wild Pirate proeftrek maar eindige deze bij 30 meter, de White Shadow noteerde 108, de Van Stappust met Gerard aan het stuur deed het gas bij 103 meter dicht om schade te voorkomen. Up and Down kwam met een ploffende turbo op 99 meter tot stilstand. Maximum Massey haalde 95 meter.

Ijzendoorn was de volgende competitie wedstrijd (5 juli). De velgen waren inmiddels klaar voor gebruik en zijn in de aanloop van de wedstrijd ook gemonteerd. Deze keer alleen op de vrachtwagen van Dulasta vertrokken naar Ijzendoorn, Up and Down had de schade nog niet gerepareerd.

De White Shadow had 1 puntje voorsprong in het klassement. Deze noteerde tijdens zijn proeftrek een afstand van 108 meter. De Wild Pirate kwam niet verder dan een afstand van 97 meter. Van Stappust nam de wagen mooi mee en werd bij 107 meter stopgezet. De Maximum Massey haalde 102 meter. In de finale reed de White Shadow een afstanden 103, Gerard reed met de zelfde snelheid naar een afstand van 104 meter. De Massey haalde 102 meter. Zo staan we weer eerste met de punten, 2 voorsprong op de White.

Speuld (6 juli). We mochten samen met de Wild Pirate als bijschrijvers meedoen in de topklasse. Dit was een mooie kans om te zien hoe de trekker zou presteren in de topafdeling. Samen met Gipsy King(3.6) en de weer klaar gemaakte Steel 2 Steel( steel2steal.wordpress.com) afgereisd na Speuld.

Alle ingredienten leken goed voor een mooie strijd. Eerst de 3.6 kijken waar de Gipsy niet helemaal deed wat het verwachtte te doen. Toen voorzichtig maar opmaken voor de 4.5. De Simply Green noteerde als eerste een Fullpull (110 meter). Peeters noteerde 106 en de Red Impact plaatste zich met ruim 107 meter ook voor de finale. Als laatste in de kwalificatie mocht Van Stappust aanhaken, na een prachtige run, verassend een Full Pull.

In de finale haalde de Simply Green 114 meter, Peeters noteerde 112 en de Red Impact 79 meter. Na een onstuimig start, koppeling probleem, stond de Van Stappust stil bij 95 meter.

Super tevreden weekeinde, maar nog genoeg sleutelwerk voor aanstaande vrijdag in Putten. Door de 3de plaats zijn we ook geplaatst voor het NK.

Met vriendelijke groet,

Team Van Stappust

JoomShaper