Na de koude wedstrijd van Hoogeveen was het afgelopen weekend (7 en 8 juni) tijd voor de thuiswedstrijd in Staphorst. Er waren geen problemen ontstaan in Hoogeveen en zo stond de machine wonderwel halverwege de week al klaar.
Na 2 avonden opbouwen van het wedstrijdterrein was het vrijdagavond tijd voor alle top klasses, en zaterdag de promo klasses.

Tijdens de vrijdagavond sessie deed Arco Sterk al de mededeling dat de Red Danger voorlopig niet terug zou komen na een te grote schade in Hoogeveen. Helaas een deelnemer minder dus in de 4,5 supersport promo.

Maar met veel goede moed en een heerlijk temperatuurtje werd zaterdagmiddag het spits afgebeten door Team Up and Down en ze noteerden een afstand van 102 meter.
De White Shadow had geen moeite met een FP, de Wild Pirate kreeg de wagen niet verder dan 108 meter. Van Stappust had de snelheid er mooi in en werd afgevlagd met een FP, de Maximum Massey had een dikke 30 cm tekort voor een FP.

De White Shadow mocht de finale beginnen, en noteerde een afstand van 104,25. De Wilde Piraatjes hadden 95 meter en de Maximum Massey 99.5
Van Stappust kreeg de wagen mooi op snelheid maar helaas werd het anker op 103,87 definitief uitgegooid, goed voor een 2de plaats.

De komende weken zal er enkele uurtjes geknutseld worden aan de 42 inch om zowel de banden als velgen weer te verbeteren.
Aankomende vrijdag zullen we aan de start verschijnen in Renswoude samen met de Green Bullit die overigens een knappe 5de plaats haalde vrijdag in de top klasse als bijschrijver.

Met Vriendelijke groet,

Team Van Stappust

JoomShaper